במסגרת שיפוץ בתים משותפים כדאי גם להזמין מפקח בניה שיפקח על העבודה וייצג את האינטרסים של בעלי הדירות מול כלל הגורמים המקצועיים המעורבים בפרויקט. המלצה זו אינה רלוונטית עבור פרויקטים בקנה מידה מצומצם, אבל היא לגמרי הכרחית בפרויקטים נרחבים בעלויות גבוהות, פרויקטים שבהם התנהלות הגורמים המקצועיים יכולה להשפיע באופן דרמטי על איכות החיים בבניין ואף על בטיחות המגורים בו. במקרה כזה, אתם רוצים למצוא מפקח בניה, לשכור אותו בעצמכם ולשלם לו את שכרו בעצמכם, כך אתם תהיו הגורם היחידי שלו הוא מחויב.
לבסוף, בתום תהליך השיפוץ, מומלץ מאוד להזמין מהנדס בניין המבצע בדיקות בדק בית. על אף שבדיקות אלה מבוצעות בעיקר במסירת בתים חדשים מקבלן, בפועל מדובר בבדיקה שנכון לבצע אותה לאחר כל מהלך נרחב בתחום הבניין. במסגרת הבדיקה, ייבדקו כל האלמנטים השונים במבנה על מנת לאתר ליקויי בנייה בכל רמה שהיא. אם הרצפה עקומה אתם רוצים לדעת את זה. אם הבטון שאיתו יצקו את המרפסות התלויות בבניין אינו איכותי דיו, אתם רוצים לדעת את זה. אם החלונות אינם אטומים כנדרש בקו המחבר בין מסגרת החלון ובין קיר הבטון, אתם רוצים לדעת את זה. את כל אלה ועוד הרבה מעבר לכך, תוכלו לגלות באמצעות בדיקת בדק בית וחשוב לבצע אותה מייד לאחר תום השיפוץ.
כאשר אתם בוחרים את איש המקצוע שינהל עבורכם את הפרויקט ויהיה אחראי על גיוס כל קבלני המשנה הנדרשים, שימו לב שאתם בוחרים באדם בעל רקורד וניסיון בתחום הספציפי של שיפוץ בתים משותפים ואולי אף כדאי לבדוק האם הוא רשום בפנקס הקבלנים בתור קבלן רשום בסיווג שיפוץ בתים משותפים. יש דבר כזה וזה מאוד חשוב.