טיח תרמי

מבנים יכולים להיות מבודדים מצוינים מפני מזג האוויר החיצוני בחורף ובקיץ וכשהבידוד נעשה בצורה איכותית הדבר מורגש מיד. בחורף נחוש כיצד החום נשאר בתוך הבית ומנגד הקור מתקשה לחדור לפנים המבנה, ובקיץ נוכל ליהנות מבית צונן אפילו כשבחוץ המעלות מטפסות, ודי יהיה בהדלקת המזגן מעט כדי לחוש מיד בשינוי לטובה. אחד השימושים הנפוצים בתחום הבניה היום לבידוד הוא באמצעות טיח תרמי, שרבים מכירים כמונח אך פחות מכירים את כל יתרונותיו הרבים ואת הדרך ליישם אותו בפועל. אז מהו טיח תרמי, מהם יתרונותיו וכיצד בוחרים בו? המשיכו לקרוא. 

מהו טיח תרמי?

הטיח התרמי הוא טיח אליו מוסיפים כדוריות פוליאוריטן מוקצף, או מה שאנחנו מכירים בתור קלקר. את החומר מוסיפים ממש לתערובת הטיח כדי ליצור שכבה של אוויר כלוא בטיח, המסייעת לשמור על בידוד מקסימלי מפני קור וחום. למעשה, מדובר על טיח שנועד להגן על הבית מפני פגעי מזג האוויר שבחוץ ולספק הפרדה יעילה בין מזג האוויר שבחוץ ובין הבית. 

מדובר על פתרון מהפכני, כי בעבר הלא רחוק אנשים רבים סבלו מבית קר בחורף וחם מאוד בקיץ, מבלי שהייתה להם היכולת להתמודד עם בעיית הבידוד. הטיח התרמי יכול לחסוך לא מעט כסף בהוצאות על החשמל בבית, כיוון שברגע שהוא מיושם יש פחות צורך לחמם ולקרר את הבית, כיוון שהבידוד נשמר במבנה בצורה טובה. מאוד קל ליישם אותו וזה אולי מה שהופך את הטיח לנפוץ כל כך לשימוש, הוא מוכן לשימוש ממש במהירות, קל לבצע אותו והוא מתאים לשימוש בכל חדרי המבנה בבית שניתן לעשות בו שימוש פנימי וחיצונית כאחד. 

כיצד לבחור טיח תרמי? 

הטיח התרמי יכול להירכש מוכן, וכל שיש לעשות הוא להוסיף אליו מים ולערבב אותו לפי ההוראות הרשומות על החבילה, או שניתן להכין אותו מאפס לבד. הטיח התרמי יכול להגיע בדמות חומר מוכן להתזה או כחומר למריחה, כל איש מקצוע על פי העדפותיו ועל פי האפשרויות בשטח עצמו. כשרוצים לקבל את מקסימום הבידוד האפשרי, מומלץ לבצע חיפוי קירות חוץ וגם בחיפוי בקירות הפנימיים. אחרי שמסיימים ליישם את הטיח התרמי בשכבה אחת, מייבשים אותו ומורחים שכבה נוספת. לאחר מכן מבצעים שכבה שלישית של הגמר, שהוא גם מייצר את האפקט הוויזואלי הסופי. 

הבחירה בטיח צריכה להיעשות בייעוץ עם בעלי המקצוע בתחום, שיבחנו את קירות הבית הקיימים או את הצורך בבניית בית חדש לגמרי, ויתנו את המלצתם ליישום האפקטיבי והטוב ביותר עבור המבנה. הבחירה בחומר כזה או אחר תיעשה תוך התחשבות בגודל המבנה והחללים השונים בו, מזג האוויר באזור בו הבית נמצא, אמצעי החימום והקירור בהם יעשה שימוש ואפילו כיווני השמש ועוצמות הרוח והצל על המבנה ישפיעו על הצורך בבידוד. 

בסופו של דבר המטרה העיקרית אליה כולם שואפים להגיע היא שהבית יצליח לשמור על החום שלו בחורף ועל הקרירות שלו בקיץ, מבלי שיהיה צורך לעשות שימוש באמצעי חימום וקירור באופן מסיבי. בידוד מדויק יסייע רבות בחיסכון החשמל לאורך כל חודשי השנה. אנשי מקצוע המתאימים יסייעו לעשות זאת בצורה המדויקת ביותר ובהשוואה לחיסכון המתקבל ולנוחות בבית לאחר ביצוע העבודה – מדובר על אחת הצורות הזולות והמהירות להשיג בידוד במבנה. 

שתפו פוסט זה

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים