מקורות המים הם פתוחים וחשופים למפגעים שונים. הם יכולים להיות מקורות עיליים, ימיים, להיות מי תהום ולהגיע ממעיינות. כל אותם מקורות עוברים ניטור קבוע הכולל בדיקות בקטריאליות ובדיקות כימיות. המטרה של הבדיקות היא לאתר מזהמים, כאלו שמגיעים ממקורות טבעיים וכאלו שמגיעים ממקור לא טבעי.
מקור טבעי יכול להיות כל מה שנמצא בסביבה ובכלל זה אורגניזמים. מקור שאינו טבעי יכול להיות פסולת מפעלים, זיהום אנושי, זיהום שמקורו בגידול בעלי חיים, חומרי הדברה ועוד. במידה ובדיקה מצאה כי ישנה בעיה במים, יהיה צורך לאתר את המקור ובמקביל לבצע חיטוי מאגרי מי שתיה.
מאגרים נוספים שיש לבחון אותם
המאגר הכללי של המים נמצא תחת פיקוח מתמיד. עם זאת, ישנם מאגרים קטנים, סגורים, שגם הם עלולים להיות חשופים למזהמים במקרה והטיפול בהם לא תקין. ישנם מאגרי מים עירוניים וכן מאגרים בבניינים. הם מהווים שלב במערכת מעבר המים ועוזרים לספק אותם לכל המקומות ובכלל זה לקומות העליונות או לבתים הנמצאים על גבעות.
במאגרים הקטנים הללו יכולים להתפתח זיהומים וזאת גם כאשר המקור של המים נקי. חשוב לבצע בדיקות ובמידה והתגלה זיהום לבצע חיטוי של מי המאגר.
כיצד מתבצע חיטוי מאגרי מי שתיה?
לאחר שהתגלתה בעיה במאגר יש צורך לפנות לחברה מקצועית כדי שזו תוכל לטפל בבעיה בהקדם. החברה חייבת לעבוד בכפוף לתקנות ואנשיה חייבים להיות בעלי הסמכה מתאימה לעסוק בתחום. את הניקוי עצמו יש לבצע בהתאם למצב. אם יש צורך בכך, יש ליידע את התושבים על התהליך ולתת הוראות כיצד לפעול עד לסיום העבודה.
תהליך חיטוי מאגרי מי שתיה כולל מספר פעולות אשר מטרתן היא להבטיח כי בסופו של דבר המים שלנו יהיו ראויים לשימוש:
בדיקה מקיפה של המאגר
לאחר שברור כי ישנו צורך לבצע ניקיון וחיטוי, חשוב לבדוק את המצב של מאגר המים. החברה תבדוק את רמת האיטום של המאגר ואם יש צורך בכך היא תבצע תיקון של האטמים. המטרה היא להבטיח מאגר סגור שאינו מושפע מגורמים שאינם אמורים להיכנס פנימה.